Even voorstellen

Ik ben Clairy van Asdonck, een vrouw van midden dertig. Ik ben geboren op 15 Fem. Ik woon in het Nederlandstalige deel van Sentaurië, namelijk in de plaats Nieuwveen. Dit is een voorstad van  Kabhegy, oftewel Gabhegen. Mijn vader heet Joop en mijn moeder Annelies. Ik heb twee broers, Mark en Willem-Jan. Hoe zie ik eruit? Ik heb zwarte haren, heel lichte bruine huid, bruine ogen en ben voor een vrouw best wel lang, bijna 1m75. Ik werk op een accountantskantoor DP International. Zij hebben vestigingen verspreid over de beide Aram-planeten. Het hoofdkantoor ligt in Arnundon. Mijn hobby’s zijn: muziek, uitgaan en winkelen. Dat kun je goed in Gabhegen. Beroemde modezaken liggen daar aan de Keizersboulevard. Het ouderlijk huis van ons is in Moerkerk. Dit is een dorp waar veel villa’s staan van de industriëlen van Gabhegen. Na mijn kindertijd volgde ik eerst het Algemene Grote Onderwijs aan de scholengemeenschap aan de Houterlaan in de stad. Vijf kilometer fietsen waar ik moe van werd. Dus op mijn 17e kocht ik een brommer. Ik was het enige meisje dat op een jongensbrommer reed. Stoer! Toen ik 21 werd ging ik naar het Economische Onderwijs Tweede Graad. Daarna naar Eerste Graad. Voor het kosmolion (=universiteit) had ik geen zin, ik wilde uit die muffe schoolbanken weg. Heb eerst een half jaar gereisd. Ik ben in Kaidor, Arnundon en Negenstromenland geweest. Ik wil nog altijd een keer naar Majanda, maar niemand wil mee. Daar wonen de echte mooie mensen. Hier wonen veel Inheemsen. Dit zijn vogelachtige wezens die zichzelf Quadranen noemen maar waar ik weinig mee op heb. In andere landsdelen domineren zij de bevolking, maar in Gauvië (Zuidoost Sentaurië) gelukkig niet.

Vandaag deed ik het volgende:

Om half 8 stond ik op en ging douchen. Ik haat opstaan! Snel mijn kleren aangetrokken: een lekkere trui en een sleutelhouderketting omgedaan. Ik trok ook een zwarte rok aan met aan mijn voeten: zwarte trendy laarzen. Het is nu bijna winter hier, dus horen daar ook panty’s bij anders is het veel te koud. In mijn rode auto reed ik naar PusiX, onze leverancier van computerprogramma’s. Er waren nog wat onduidelijkheden in onze software. Ik reed over de Vrijmans-autostrade richting de stad. De grote toren in de havenwijk gaf de richting aan, de net opgekomen zon schitterde op zijn glazen dak. Ik haat die korte winterdagen, het had ook nog gevroren, zodat ik mijn autoruiten eerst ijsvrij moest maken.

Bij het bruine gebouw van PusiX aangekomen (op het industrieterrein Bekkeler Heide) moest ik eerst me melden bij de portier. Een man van Naraanse afkomst die mijn hartje sneller deed bonken. De receptioniste heette Susanne en die had net zo’n zwarte haren als ik. Verder droeg ze een zwarte sweater en een bruin rokje en ook zwarte laarzen. Ze was vriendelijk. Soms weet ik niet of ik nu op mannen of vrouwen val. In de spreekkamer waren al enkele collega’s aanwezig. In het begin van de middag reed ik terug naar de zaak en op de grote werkkamer bespaken we de dingen van vanochtend. Gelukkig vloog de middag snel om want ik ging met mijn moeder eten bij Van Wonderen. Een leuk restaurant aan het estuarium wat middenin de stad ligt. We aten vis met veel groenten, bijzonder smakelijk. Het was er wel vrij druk, maar mams had gereserveerd. Achter ons zat een man die met zijn vida (een mobiele telefoon) een bijzonder luid gesprek had met iemand die een zaak moest regelen. De scheldwoorden gaven aan dat het niet goed ging. Zeg, moet dat in een restaurant, maar ik besloot de woorden maar in te slikken. Wat een vervelend sujet. Na het eten bracht ik eerst mijn moeder naar huis en ik ging naar  mijn appartement in de flat Gelmya, genoemd naar een Sentse plant. Ik draaide een CD die me weer meteen terugbracht naar die zalige zomervakantie op Keres waar ik nachten danste op strakke, moderne trancymuziek. Op de tv waren twee beppen bezig over de mode van de komende tijd. Wordt dat de nieuwe mode, shabby kleding zo afkomende van de lommerd? Gelukkig was er ook majandische mode in sjieke pastelkleuren. Komende nieuwweek mag ik weer plaatjes draaien op de provinciale zender NT2.

Deel deze pagina